Basında Biz

YER : GAYRETTEPE DEDEMAN OTELİ (pınar salonı 1) SAAT : 11.00

İLETİŞİM : (0212)2383030 /info@turkkanserdernegi.org

ÜNLÜLER:

Saba Tümer, Nurseli İdiz, Hakan Eratik , Linet, Deniz Çakır,Neslişah Alkoçlar Düzyatan,Engin Altan Düzyatan,Siren Ertan

DOKTORLAR :

Prof. Dr. Numan Cem BALCI -­ Radyoloji Ana Bilim Dalı

Op. Dr. Murat ATAY -­ Genel Cerrahi -­ Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi

Doç Dr. Soley BAYRAKTAR -­ Hemotoloji ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı

Doç Dr. Sezer SAĞLAM -­ Medikal Onkoloji

Değerli Basın Mensupları ;

Türk Kanser Derneği, en ünlü onkologlar’ın katılımı ile önemli kurumların katkılarının anlatılacağı ,Türkiye’deki tüm il ve ilçelerinde başlattığı farkındalık ve tarama projelerini ve yepyeni Türkiye’ye getirdiği teknolojik gelişmelerin paylaşılacağı basın toplantısında sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyacaktır.

Burak Duruman

Değerli Basın Mensupları ;

51.yılında 1.000.000 dan fazla kişinin ücretsiz kanser taramasını, teşhis ve tedavisini gerçekleştiren Türk Kanser Derneği 01-­‐07 Nisan 2016 tarihleri arasında kanserde erken tanı ve taramanın önemini vurgulamak ve binlerce sağlık taraması hediye ederek Türkiye çapında kanserle mücadele seferberliğine devam ediyor. Bu bağlamda Dünya Kanser haftası nedeni ile farkındalık projeleri kapsamında basın toplantısı düzenlemekteyiz.

PROJELERİMİZ

AVON KOZMETİK: Meme kanserinde büyük destekçimiz olan Avon ile Türkiye genelinde anlaşmalı sağlık kurumları ile kadınlara ücretsiz meme taraması ve meme teşhis ve tedavi konularında işbirliği yapmaktayız.

KEMO KUTULARI : Türk Kanser Derneği Dünya da bir ilki gerçekleştiriyor. T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı kemo kutuları 81 ilde tüm hastane ve sağlık kurumlarında hastaların kullanımına sunulmuştur. Yeni kemoterapi kutuları iyileşmenin en önemli unsuru olan moral ve motivasyonu arttırıyor.

MOBİL MAMOGRAFİ : Mobil Mamografi ile çok yakında sağlığı kadınların ayağına getireceğiz.Birçok kurumun katkılarıyla,çok yakında Türkiye’nin tüm il ve ilçelere ulaşılacak olup,içinde son teknoloji Mamografi ve ultrason cihazları bulunan meme tarama tırımızla ,meme muayenesi yapılmayan kadınımız kalmayacak.Bu projeyi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

HOSPİS : Terminal dönem kanser hastası bakım evi hospis ‘’iyi doğmak ve iyi yaşamak gibi ölmek te bir haktır.’’ Terminal dönem kanser hastalarının ev konforunda ve hastane standartlarında bakımlarının yapılacağı,aile fertlerinin gönül rahatlığıyla hastalarını emanet edebilecekleri bakım merkezi projesi ön çalışmaları yapılmaktadır.

İNİNAL: Halkın cebinden ekstra para çıkmadan sadece alışverişlerinizde TKD İninal kartı kullanarak Türk Kanser Derneğine bağış yapabilinecektir.Üstelik bir çok anlaşmalı sağlık kurumlarından çok cazip indirim avantajları halkın kullanımına verilecektir.

BKM BANKALAR KART MERKEZİ: 01 Nisan 2016 tarihinde BKM Express kanalıyla Türk Kanser Derneğine yapılacak olan bağış karşılığında BKM Express 3 terapi kutusunu hasta çocuklarımıza hediye edecektir. Bu kampanyaya bağış yaparak sevginizi gösterin ve moral hareketimize destek olun. kampanyası desteği verilecektir.

CİGNA FİNANS: Bir yıldır işbirliği yaptığımız ‘’Kansere inat yaşasın hayat sigortası ‘yapılan her poliçe için Cigna Finans Türk Kanser Derneğine 5 TL tutarında bağış yapmaktadır.

DORinsight: 01.Nisan 2016 tarihinde ,Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip olan Pazar araştırma şirketi DORinsight panelistleri Kemo kutuları kampanyası ile Türk Kanser Derneğine destek oluyor.

YUVARLA: 01 Nisan 2016 tarihinde başlayacak olan sosyal sorumluluk kurumları ile işbirliği halinde olan Yuvarla aynı zamanda online alışveriş sitelerinden yapılan alışveriş tutarlarının küsuratlarını yuvarlayarak Türk Kanser Derneğine destek vermektedir.

SAĞLIKLI YAŞAM ÇOCUK PROJESİ : Okullar da sağlıklı yaşam eğitimleri ile gelecek nesillerimizin sağlıklı alışkanlıklar edinmelerini ve kanserden korunmalarına hazırladığımız tiyatro oyunu ile çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem de sağlıklı yaşamı öğretiyoruz.

QR KOD: Türk Kanser Derneğine bağış yapmak artık çok kolay.Akıllı telefonlarımızla BKM Express uygulamasını indirip QR kodun bulunduğu tüm materyallerin üzerinden QR kodu okutarak zahmetsizce ve güvenle derneğimize bağış yapılabilecek.

ÇATALCA TOHUM: Türk Kanser Derneği’nin Çatalca da bulunan tarlasında yerli tohum geliştirme iyi tarım uygulama projesi ile mevsiminde, doğal ve katkısız sebzeleri tarlamızdan sofralara ulaştırıyor.%100 yerli tohumlarla yaptığımız doğal tarımla hem kanser hastaları için doğal ve sağlıklı sebze ve meyveler yetiştiriyoruz hem de çiftçimizi doğal tarıma teşvik ediyoruz.

ATÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ: ATÜ bünyesinde bulunan mağazalarda bütün farkındalık projelerinde Türk Kanser Derneğine destek veren işbirlikçimizdir.

NEFES : Nevşah Fidan Karamehmet ile Türk Kanser Derneğinin bütün farkındalık projelerinde destek veren Nefes ile işbirlikteliğimiz devam etmektedir.

USLA AKADEMİ : Türk Kanser Derneğinin bütün farkındalık projelerinde destek veren Usla Akademi ile işbirlikteliğimiz devam etmektedir.

HAİR-­İN: Türk Kanser Derneğinin bütün farkındalık projelerinde destek veren Hair-­‐in ile işbirlikteliğimiz devam etmektedir.